Läs mer

Vi har bäst hemtjänst i hela Västergötland

Essunga kommun erbjuder bäst hemtjänst i hela Västergötland. Det enligt den rankning av landets kommuner som pensionärsorganisationen SPF genomfört.

Essunga kommun hamnar på elfte plats när landets 290 kommuner jämförts i SPF Seniorernas rankning. Hemtjänstindexet är en sammanvägning av framför allt befintliga mätningar och statistik om hemtjänsten. Kvaliteten inom fyra delområden har vägts samman: information, biståndshandläggning, utförande och stöd och utveckling.

– Det är jätteroligt att få en bekräftelse på att vi har en bra verksamhet, vilken vi hela tiden jobbar för att utveckla och göra ännu bättre. Vi har fantastiskt engagerade medarbetare och många av de som börjar jobba inom hemtjänsten trivs och stannar kvar hos oss länge, vilket säkert är en stor anledning till att många uttrycker att de är så nöjda med den service de får, säger kommunens socialchef Björn Franke.

– Vi har väldigt höga värden på Socialstyrelsens brukarundersökning och får ett gott betyg där av de vi hjälper inom hemtjänsten, så det har säkert påverkat resultatet i denna undersökning.

Litenheten och närheten fördelar

Näst bäst i Skaraborg är enligt rankningen Lidköping, som hamnar 11 placeringar bakom Essunga. Bästa hemtjänstkommun i landet är enligt underökningen Gnosjö, precis som Essunga en kommun känd för sin företagaranda. Anna-Sofia Palmqvist, enhetschef inom hemtjänsten, tror att Essunga kommuns litenhet bidrar till en närhet och ett samarbete som ger ett gott slutresultat inom hemtjänsten.

– Jag tror absolut det bidrar att vi är en liten kommun där olika professioner kan samverka! Hos oss har sköterskor, rehab och biståndshandläggare ett tätt samarbete, det finns en stor närhet här i Essunga kommun.

Engagerad personal

– Jag blev jätteglad när jag fick reda på att vi hamnade så bra i undersökningen och jag ser ju att personalen gör ett fantastiskt arbete. Det känns fint att våra medborgare är nöjda med hjälpen de får!

Vad tror du det beror på att Essunga kommun är bäst i Västra Götaland?

– Det har att göra med det engagemang som finns hos personalen, man vill göra sitt bästa och att se till att de som vi erbjuder stöd blir nöjda med den hjälp de får.

Läs mer på hemtjänstindex.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!