Läs mer

Bli Språkvän!

Språkvänner

Språkvänsverksamheten är ett samarbete mellan Röda Korset, Rädda Barnen och Integrationscenter i Essunga kommun.

En språkvän är någon eller några som på sin fritid vill träffa nya människor. Du har antingen bott länge i Sverige och kan det svenska samhället, kulturen och språket, eller så vill du lära dig mer om detta. Det är inget test, det absolut viktigaste är att ha roligt.

Vem är en språkvän?

Verksamheten vänder sig till vuxna, från 18 år och uppåt som vill träffa nya människor. Tillsammans bestämmer ni hur ofta ni vill ses och vad ni vill göra. All kontakt är frivillig, sker på fritid och görs utan ekonomisk ersättning. Du avgör själv hur länge du vill  vara en Språkvän. Det kan röra sig om allt mellan en kortare period på några månader till en längre period som sträcker sig över längre tid.

Du kan också välja att vara språkvän för en stund - språkvän "light". Du kan till exempel bjuda på en fika, ta en promenad tillsammans eller vara behjälplig med läxläsning. Den här varianten av att vara språkvän är alltså mer av en engångsinsats eller ett sätt att prova på hur det är att vara språkvän.

Så vad gör man då?

Helst bara roliga saker! Ni kanske tar en fika tillsammans, går på promenad, besöker biblioteket, spelar fotboll, grillar, går på bio, äter middag, spelar spel…

Varför ska jag bli språkvän?

Att få möjlighet att träffa personer som bott längre tid i Sverige (kanske hela livet) och prata svenska är nyckeln till integration och etablering i Sverige. Att få mötas och prata om sådant som är viktigt, roligt och intressant är viktigt för alla. Testa gärna!

Hur?

Du hör av dig och får berätta om dig själv och vad du tycker är roligt, sedan matchas personer ihop efter exempelvis intressen, utbildning eller yrke. Du kan fylla i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse.

Vi som jobbar med språkvännerna är Röda Korset och Rädda Barnen i Essunga kommun tillsammans med Integrationscenter.

Du kan följa projektet via deras Facebooksida Integration Essunga kommun Länk till annan webbplats..


Vem är du/ni som vill bli Språkvän?
Vem är du/ni som vill bli Språkvän?

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt