Läs mer

Näringsliv & arbete

Företagande

Essunga kommun erbjuder en levande landsbygd med stark företagsanda. Kommunen är känd för sitt goda företagsklimat. Här är det lätt att starta och driva företag. Vårt mål är att alltid kunna leverera den service företagare behöver i sitt för...

Starta företag

Det ska vara lätt och enkelt att starta och driva företag i Essunga kommun! Vår ambition är att ha god kommunikation med företagare och vi jobbar för att ha ett av Sveriges bästa företagsklimat.

Tillstånd, regler och tillsyn

Kommunen är ansvarig myndighet inom en rad områden som gäller tillstånd, regler och tillsyn.

Upphandling

Kommunerna Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara har en gemensam upphandlingsenhet som administrerar övergripande upphandlingsärenden.

Mark och lokaler

Letar du efter mark och lokal till ditt företag? I kommunen finns fastighetsaktörer både i kommunal och privat regi.

Näringslivsmässa 2024

I Essunga kommun har vi ett starkt näringsliv och föreningsengagemang, som vi är stolta över. Att hitta rätt kompetens är den största utmaningen vi står inför och därför hoppas vi att ni på vår näringslivsmässa tar chansen att visa upp ert företag...

Boka företagarbesök

Essunga kommuns politiker och tjänstemän vill gärna träffa dig som företagare och höra om dina förutsättningar. Därför gör vi ett antal företagsbesök varje år.

Företagsträffar

Vi vill att alla företagare i Essunga kommun ska känna sig väl informerade om nuläget, vad som är på gång och vad som planeras. Under träffarna får du möjlighet att utbyta erfarenheter och knyta kontakter inom det lokala näringslivet.

Arbetsmarknad

Lediga jobb i vår organisation och kommunala satsningar inom praktik och sysselsättning

Integrationscenter i Nossebro

Här kan du läsa mer om kommunens flyktingmottagande och vårt integrationsarbete.

Projekt

Här presenteras de projekt som Essunga kommun är delaktiga i.