Läs mer

Mark och lokaler

Amiralen i Nossebro

Letar du efter mark och lokal till ditt företag? I kommunen finns fastighetsaktörer både i kommunal och privat regi.

Vi hjälper dig

I Essunga kommun jobbar vi för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar att hitta rätt plats för din verksamhet. Här tar vi hand om förfrågningar om mark och lokaler. Vi strävar efter att alltid ha byggklar mark för olika ändamål.

Vi hjälper och stöttar företag som vill flytta hit, befintliga företag som vill omlokalisera sig och nystartade företag. Vi samarbetetar i olika nätverk med näringslivsfrågorna och lokalt med Nossebro Regiones företagaförening som är en styrka eftersom vi arbetar utifrån olika perspektiv med att förenkla och utveckla information och de processer som möter företag.

Söker du lokal?

Essunga bostäder
Uthyrning
Evelina Aronsson
Telefon: 0512-572 29
Mail: evelina.aronsson@essunga.se

Söker du mark?

Vill du hyra ut lokaler och mark i din kommun så gör vi det enkelt för dig. Tillsammans med Lokalguiden kan du nu kostnadsfritt lägga ut ditt utbud för de som söker lokal eller mark i vår kommun.

Har du frågor? Kontakta kommun@lokalguiden.se.

Lediga tomter

Lediga tomter i Essunga kommun

Essunga kommun säljer tomter för bebyggelse av småhus samt verksamhetsmark. Du kan se de lediga tomterna i genom att klicka på kartan Länk till annan webbplats.. Klickar du på en tomt får du upp mer information om tomten och den tillhörande detaljplanen.

Så här går en försäljning till

När nya tomter är klara för försäljning, får de som är registrerade i tomtkön information och möjlighet att anmäla intresse. Är flera intresserade av samma tomt erbjuds tomten först till den som har stått längst i kön. Tackar den nej till tomten, erbjuds tomten till nästa person som visat intresse för samma tomt och som står näst i tur i tomtkön.

Tomter som redan erbjudits till tomtkön, men där ingen visat intresse, läggs ut i kartan och kan säljas omgående till intresserade köpare oavsett om de står i tomtkön eller inte.

Gå med i tomtkön
För att få köpa en ny tomt måste du vara registrerad i Essunga kommuns tomtkö. Genom tomtkön får du information om nysläppta tomter och möjlighet att köpa en tomt.

Anmälan till tomtkön sker här på webben Länk till annan webbplats., eller via e-post kommun@essunga.se.

För att aktivera din köplats behöver du betala en engångsavgift. Avgiften är på 500 kronor och du betalar till bankgiro: 960-7805, Ange ”tomtkö” samt ditt namn i vid inbetalning.

Riktlinjer för kommunal tomtkö Pdf, 312.3 kB.


Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt