Läs mer

Mötesplatser

Barne-Åsaka bygdegård

Välkommen att hyra Essunga kommuns lokaler för möten och olika typer av arrangemang som till exempel sportevenemang, födelsedagsfesten, barnkalas och loppmarknader. Lokalerna kan bokas av föreningar, företag och privatpersoner.

Klicka här för att hyra lokal i Essunga kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Instruktionsfilm - skapa konto i tjänsten E-serve. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du är intresserad att hyra någon av kommunens bygdegårdar finns kontaktuppgifter längre ner på sidan under rubriken "Bygdegårdsföreningar".

Nossebro skolas aula och matsal

Nossebro skolas aula är cirka 190m² (exklusive scen) och har plats för 220 sittande eller 350 stående gäster. Scenens storlek är cirka 13 x 5 meter. Teknisk utrustning i aulan: Wifi, PC-projektor (HDMI/VGA-anslutning), filmduk (motorstyrd), högtalare och headset (2 stycken). Hörslinga finns i lokalen. Vid bokning av aulan finns tillgång till pentry. Det finns även möjlighet att boka skolans matsal.

Kostnad hyra av aula - 700:-/dygn.

Vi är en nötfri skola vilket innebär att i skolans lokaler är det förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam. Förbudet gäller vid all verksamhet under och efter skoltid (skolmat, fritidsverksamhet, disco, fester, personal- och föräldrafika med mera). 

Klicka här för att skicka en bokningsförfrågan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nossebro idrottshall

Nossebro idrottshall är 800m² och rymmer max 450 sittande och max 770 stående personer. Idrottshallen finns att hyra för både föreningar och privatpersoner. De redskap som finns att tillhandahålla finns i olåsta förråd. För att få hyra våra idrottshallar måste den som bokar vara minst 18 år.

Kostnad - 100:-/timma eller 150:-/timma vid aktivitet med betalande publik.

Observera att på grund av nötallergi får ingen som helst förtäring av nötter ske i våra idrottshallar och i omklädningsrum. Läs mer om nötfri skola genom att klicka här Pdf, 35.8 kB.. Likaså gäller att det ska vara tobaksfritt i de lokaler ni hyr. För mer information om regler för tobaksfritt läs här Pdf, 189 kB.

Jonslund idrottshall

Jonslunds idrottshall är 160m² och rymmer max 50 personer. Idrottshallen finns att hyra för både föreningar och privatpersoner. De redskap som finns att tillhandahålla finns i olåsta förråd alternativt intill hallen. För att få hyra våra idrottshallar måste den som bokar vara minst 18 år.

Kostnad - 100:-/timma

Observera att på grund av nötallergi får ingen som helst förtäring av nötter ske i våra idrottshallar och omklädningsrum. Läs mer om nötfri skola genom att klicka här Länk till annan webbplats.(pdf, 35.8 kB). Likaså gäller att det ska vara tobaksfritt i de lokaler ni hyr. För mer information om regler för tobaksfritt läs här Länk till annan webbplats.(pdf, 189 kB). 

Klicka här för att hyra Jonslunds idrottshall. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(Bokningsförfrågningar skickas i dagsläget via fliken Ärenden)

Bredöls idrottshall

Bredöls idrottshall är 160m² och rymmer max 50 personer. Idrottshallen finns att hyra för både föreningar och privatpersoner. De redskap som finns att tillhandahålla finns i olåsta förråd alternativt intill hallen. För att få hyra våra idrottshallar måste den som bokar vara minst 18 år.

Kostnad - 100:-/timma

Observera att på grund av nötallergi får ingen som helst förtäring av nötter ske i våra idrottshallar och omklädningsrum. Läs mer om nötfri skola genom att klicka här Länk till annan webbplats.(pdf, 35.8 kB). Likaså gäller att det ska vara tobaksfritt i de lokaler ni hyr. För mer information om regler för tobaksfritt läs här Länk till annan webbplats.(pdf, 189 kB). 

Klicka här för att hyra Bredöls idrottshall. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(Bokningsförfrågningar skickas i dagsläget via fliken Ärenden)

Bygdegårdsföreningar

Mötesplats Kaveldunet

Mötesplatsen Kaveldunet vänder sig till alla seniorer över 65 år. Det erbjuds varierande aktiviteter och gemenskap. Vi har gymnastik, underhållning, gemensamma träffar med olika teman och fika. Vi samarbetar även med olika föreningar i kommunen för att bredda utbudet.

Vi arbetar hälsofrämjande och förebyggande genom att se till det friska.

Månadsprogrammet finns att hämta på Kaveldunet på Kerstinsås. Du kan även gå in i evenemangskalendern Länk till annan webbplats. för att se månadens program.

Din synpunkt är viktig och du får gärna kontakta aktivitetssamordnaren Fredrika eller aktivitetsvärdinnan Ingrid för att påverka utbudet. Vad vill du ska hända på din mötesplats?

Fredrika Bäck Stiller och Ingrid Malmevik

Fredrika Bäck Stiller och Ingrid Malmevik

Vi söker volontärer som vill göra en insats av olika slag för att sätta en guldkant på vardagen för våra seniorer i Essunga. Som volontär anpassas din insats efter dig och i nära samarbete med Mötesplatsens personal. Du blir också uppvaktad för din insats. Är du intresserad hör gärna av dig till oss.

I anslutning till mötesplatsen finns även Restaurang Kaveldunet där det finns möjlighet att köpa både fika och lunch till pensionärspris. Du hittar deras veckomenyer på den här sidan.

Kontakt: 0512-570 82 måndagar till torsdagar 9.30-14.30 eller via epost till Fredrika Bäck Stiller.

Vi finns även på sociala medier så följ oss gärna där!

Mötesplatsen Kaveldunet på Facebook Länk till annan webbplats.

Mötesplatsen Kaveldunet på Instagram Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!