Läs mer

Framtidens arbetskraft ute på praktik!

Isa och Saga provar på arbetslivet under en vecka

Saga och Isa går i nionde klass på Nossebro skola. Under vecka 41 har de varit ute på sin praktikplats för att lära sig mer om hur arbetslivet ser ut. Saga är på biblioteket i Nossebro och Isa är på kommunkontoret.

- Jag tycker det har varit roligt att delta i arrangemanget som Gunnar på biblioteket anordnat och som kallas "Elvakaffet", säger Saga. Jag har lära mig sorteringssystemet för böckerna och hur samarbetet mellan biblioteken inom västra Skaraborg fungerar. Jag har fått stå i disken och hanterat utlåning av böcker, genremärkt böcker och även gjort boktips med Halloween-tema.

- Jag har fått fota och filma och det tycker jag har varit kul, säger Isa. Det var roligt att vara med ute när kommunalrådet filmades och pratade om kommunstyrelsens möte Länk till annan webbplats. som hölls i onsdags. Jag har även digitaliserat visitkort med hjälp av QR-koder. Jag har kunnat ställa frågor om jag har undrat något och jag har haft mycket att göra och det gör ju att dagarna gått fort!

- För mig har det varit väldigt givande att ha en praktikant vid min sida under denna vecka, säger Christina Jonsson, kommunikatör. Detta ger oss till exempel en chans att få in ungas perspektiv på vår verksamhet och på hur vi kommunicerar. Vi får en viktigt kontakt med en elev i skolan, som blir vi hoppas kunna följa i framtiden!

- Vi är mycket glada för de som har kunnat erbjuda en plats. Under våren kommer vi att söka platser för elever i årskurs 8 och då kommer vi återigen gå ut med en förfrågan till arbetsplatser, säger Jonas Engernäs, biträdande rektor på Nossebro skola. Vi vill gärna lyfta att arbetsplatserna kan ge en ung människa chansen att, kanske för första gången, se hur arbetslivet fungerar. En bra praoupplevelse håller i sig länge och sprids till kompisar, föräldrar och lärare år efter år. Sist men inte minst - dagens unga är framtidens kunder och beslutsfattare. 

Både Isa och Saga berättar också att de lärt sig en hel del mer om de yrkesroller som de fått följa.
- Vi vet inte vad vi vill göra i framtiden, men det är kul att nu veta mer vad de jobbar med!

Hjälpte informationen på sidan dig?



Tack för att du hjälper oss!

Kontakt