Läs mer

Här är kommunens nya samhällsbyggnadschef

Nu har Essunga kommuns nya samhällsbyggnadschef utsetts; han heter Morten Sörö och kommer närmast från Vänersborgs kommun där han arbetat som verksamhetschef med ansvar för 110 medarbetare.

– Samhällsbyggnadsområdet är naturligtvis viktigt för kommunen, inte minst då vi vill se en ökad inflyttning. Därför känns det väldigt bra att ha rekryterat en så trygg, inspirerad och kunnig medarbetare samt erfaren ledare som Morten, konstaterar kommundirektör Cecilia Trolin.

"Gillar små kommuner"

Sedan Essunga kommuns samhällsbyggnadschef Cecilia Trolin tidigare i år intog rollen som kommundirektör har hennes ersättare sökts. Flera personer har anmält intresse för tjänsten och efter en kompetensbaserad rekryteringsprocess står det alltså klart att kommunens nya samhällsbyggnadschef blir Morten Sörö. Han kommer att tillträda tjänsten i början av nästa år.

– Att börja jobba för Essunga kommun känns väldigt bra: jag gillar små kommuner och en organisation där man jobbar nära varandra och har nära till invånarna.

Sörö arbetar idag som chef för projektledning, upphandling, energirådgivning, förvaltning, strategiska markinköp/försäljning, lokalvård samt växel och reception i Vänersborgs kommun.

Brottningsmästare

Morten är utbildad personalvetare vid Göteborgs Universitet och före sin karriär inom samhällsbyggnadsområdet arbetade han bland annat inom LSS och som administrativ chef.

– Jag upplever att det är en styrka att jag arbetat länge inom socialtjänsten med alla de utmaningar som den rollen och det området inneburit. För mig är det viktigt att mina kollegor mår bra och känner sig trygga med mitt ledarskap.

Du bor med din familj i Trollhättan kommun. Har du varit i Essunga kommun?

– Ja visst, bland annat på Nossebro marknad. Sådant tycker jag är jätteroligt, jag gillar när det är lokalt, det får ett större värde då.

På fritiden tränar du dina barn i brottning?

– Ja, jag började ganska sent med brottning men mina barn är väldigt duktiga. Mina båda töser tog guld i ungdoms-SM för ett par år sedan och i helgen ska min son brottas för distriktslaget Västergötland uppe i Stockholm. Då åker jag med. Det ska bli kul!

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!