Läs mer

Så firas nationaldagen: ”En generös familjefest” 

Det blir festligt familjekalas när Sveriges nationaldag firas i Nossebro. Essunga kommun bjuder alla barn på gratis glass, bad och underhållning.

Både stora och små bjuds under nationaldagen in till gratis bad och underhållning på Nossebrobadet.

– För oss har det varit viktigt med ett firande där alla åldrar kan delta och ha det kul tillsammans. Pandemin och nu kriget i Ukraina gör att vi vill fokusera på gemenskap och skapa en glädjefylld upplevelse för hela familjen, berättar Essunga kommuns kultur- och fritidschef Nettan Larsson.

Traditionellt sett så har nationaldagen i Essunga kommun firats genom att lokalföreningarna gått kortege efter musikkåren genom Nossebro. I och med pandemin så såg kommunen en möjlighet att utveckla och förnya firandet, berättar Nettan Larsson.

–Nu kommer vi att fira på ett och samma ställe, vid Nossebro bad och camping. Det blir nytt och gammalt i en fin mix: Musikkåren kommer som vanligt att bidra med pompa och även kulturskolans elever kommer att sprida glädje från scenen.

Det lokala folkdanslaget finns under nationaldagen på plats vid campingen för att uppträda och dessutom så bjuds alla de barn som föddes i kommunen i fjol in till en särskild välkomstceremoni.

Från scenen kommer även årets kultur- och fritidsstipendiater Länk till annan webbplats. att hyllas. I år är det Kjell Ödlund och Roland Ölander som fått motta priset.

Välkommen till firandet som startar klockan 13.00! När firandet har avslutats bjuds alla in till gratis bad, fram till klockan 17.30.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!