Läs mer

Dahrén i Jonslund storsatsar

Ny lackeringsmaskin installerad

Koppartrådstillverkaren Dahrén i Jonslund storsatsar för framtiden genom en betydande investering i två vertikala lackeringsmaskiner och dessa installerades under trevliga former onsdagen den 23 mars. Maskinerna lyftes in i produktionshallen med hjälp av två stora kranar som syntes vida omkring. VD Håkan Svensson berättar att de nya maskinerna kommer öka produktionskapaciteten rejält och än mer stärka företagets position på marknaden.

All personal bjöds tårta vid den historiska händelsen och inbjudna representanter från kommunledningen deltog. - Det oerhört glädjande att få vara med om en sådan här kraftfull framtidssatsning, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson. Det visar på en stark framtidstro och det kommer att genera en fortsatt positiv utveckling av vår bygd. Anna Liedholm, kommundirektör instämmer. - Det är väldigt glädjande att det finns en så stark framtidstro i vårt lokala näringsliv och vi hoppas naturligtvis att Dahréns satsningar kan få ringar på vattnet och leda till fler framtidssatsningar inom andra delar av vårt lokala näringsliv. Betydelsen av ett expansivt lokalt näringsliv är enorm för alla oss som lever och verkar i Essunga kommun. Dahrén har expanderat kraftigt under de senaste åren och företaget har fortsatt stort behov av att rekrytera personal med rätt kompetens. Här kommer vi se över hur vi från kommunens sida kan samverka och stötta i den processen.

Medarbetare på Dahrén som firar den nya installationen.

Företaget tar fram produkter som har en stor del i den elektrifieringsvåg som nu sveper över världen. Koppartråden används i de elmotorer som driver elbilar och liknande maskiner. - De senaste fyra åren har vi ökat antalet anställda från cirka 150 stycken till att nu vara över 200 stycken och vi behöver både personal över sommaren och för framtida permanenta behov, säger Peter Andreasson, facklig ledare för IF Metall på Dahrén. På fotot syns några av de medarbetare som firade installationen av lackeringsmaskinerna. Från vänster till höger: Ahmad Bashiri, Javad Hosseni, Charles Gato, Esmat Naderi, Mohammad Tajik, Mohammad Haidari, Najaf Sheikh Zade.

Läs mer om företaget på deras hemsida Länk till annan webbplats..

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt