Läs mer

Skolmåltider

Kommunens skolmåltider har ett tillagningskök och två mottagningskök. Vår strävan är att erbjuda två rätter samt en vegetarisk rätt till våra matgäster varje dag. I webbmenyn och skolmatsappen presenteras dagens huvudrätt och den vegetariska rätten. Alternativrätt presenteras på menytavlan i restaurangen och den garanteras inte finnas alla dagar eller erbjudas under hela serveringstiden.

Restaurangens öppettider är 11.00 - 13.00. 

Meny

Vad ingår i lunchen?

Varje dag erbjuds en alternativt två varmrätter på alla skolor. På Nossebro skola serveras även en vegetarisk rätt varje dag, som alla får äta av. På Bredöls och Jonslunds skolor måste vegetariskt alternativ anmälas. Råkostbuffé med minst fem sorters sallad, hårt bröd, bordsmargarin, mjölk och vatten.

Vi som arbetar i skolköken har som mål att:

  • tillaga så mycket som möjligt från grunden
  • sätta gästen i centrum
  • servera lunchen i en trivsam miljö som förmedlar glädje och matro
  • skollunchen ska vara "stunden på dagen att se fram emot"

Alternativrätt

Alternativrätt presenteras på menytavlan i restaurangen och den garanteras inte finnas alla dagar eller erbjudas under hela serveringstiden.

Specialkost

Behöver ditt barn specialkost av medicinska eller etiska skäl? I så fall behöver du som vårdnadshavare anmäla detta så snart som möjligt för att ditt barn ska få rätt kost. Anmälan görs via e-tjänst som du hittar under självservice Länk till annan webbplats.. Observera att vi kräver läkarintyg på alla specialkoster av medicinska skäl. Undantaget laktosfri kost . Vi behöver heller inga intyg för nötter, jordnötter ,mandel och sesam, då vi inte serverar dessa livsmedel alls.

Vid frågor, kontakta Skolmåltiderna på telefon 0512-570 90 mellan kl. 07.30 och 10.00 samt efter
kl. 13.00.

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Mjölken som serveras i Essunga kommuns förskolor och skolor finansieras delvis av Europeiska garantifonden.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt