Läs mer

Dialog och synpunkter

Genom att du röstar i kommunalvalet, väljer du politikerna som styr över till exempel barnomsorg, bygglov och äldreomsorg. Mellan valen kan du påverka kommunen på flera andra sätt. Bland annat genom att lämna in en synpunkt till kommunen. Vi på kommunen har som mål att lyssna på våra invånare och är därför intresserade av dina synpunkter, positiva såväl som negativa.

Säg vad du tycker, lämna en synpunkt

Har du ett förslag, en fråga eller ett klagomål angående kommunens service eller tjänster - använd dig gärna av vårt formulär för Synpunktshantering för att tala om detta för oss. En synpunkt går direkt till ansvarig tjänsteman på kommunen och besvaras så snabbt som möjligt. Alla synpunkter redovisas till de förtroendevalda tre gånger per år.

Medborgarförslag

Det är inte bara politiker som kan lämna förslag genom motioner till kommunfullmäktige. Du som kommuninvånare kan också komma med egna förslag om förbättringar eller förändringar genom att skriva brev eller maila oss på kommunens e-postadress. För att kunna lämna ett medborgarförslag måste du vara folkbokförd i kommunen, någonstans på ditt medborgarförslag måste det stå att det är ett medborgarförslag och du måste uppge namn samt personnummer. Ett medborgarförslag behandlas och beslutas politiskt, svarstiden blir därför betydligt längre.

Essunga kommun i sociala medier

Kommunen finns på sociala medier för att kommunicera med dig och andra medborgare. Våra sociala medier är inga politiska forum utan då hänvisar vi till våra folkvalda representanter och deras partier. Läs mer om kommunens organisation och politisk representation här.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt