Läs mer

Det händer på "Fåglumsvägen"

Vecka 42 börjar asfalteringen av vägen mellan Nossebro och Fåglum. Ett arbete som väntas ta ungefär en vecka. Efter ytterligare några veckor ska sträckan mellan Fåglum och E20 asfalteras.

Så håll ut: Om en dryg månad ska enligt planen det som just nu är en väg med grusbeläggning att åter bli en mer körvänlig stäcka. Det meddelar Trafikverket, som ansvarar för projektet. 

Efter asfalteringen den närmaste månaden kommer arbete med mittlinjer, vägräcken och annat vid sidan av vägen att pågå. Det innebär att delar av sträckan fortfarande kommer att regleras med trafikljus, men den kommer då att vara mer körvänlig än idag. 

Till årsskiftet ska vägen vara fullt körbar, utan trafikljus eller annat, hälsar Trafikverket. Men det innebär inte att vägen är klar: Det beror på att  man behöver vänta med att asfaltera nästa lager, för att se till så att det inte blir några sättningar eller liknande i vägen över vintern. Innan semestern nästa sommar så ska under ett par veckor de slutgiltiga asfalteringarna att genomföras och därefter ska mittlinjer och liknande ordnas.

Därefter är väg 2504 en breddad och för bilister en mer trafiksäker väg än innan vägarbetena påbörjades. 

För ytterligare frågor om vägen Nossebro - Fåglum - E20 hänvisar vi till Trafikverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!