Läs mer

Succésystrarna är årets kulturstipendiater

Systrarna Boktokiga är 2022 års kulturstipendiater i Essunga kommun. Med över 12 500 följare på instagram har de blivit så stora att bokförlagen står på kö för att få systrarnas recensioner.

Kulturstipendiaterna Jessica Dahlqvist och Linda Aspenström.

Kulturstipendiaterna Jessica Dahlqvist och Linda Aspenström.

 

Bakom namnet Systrarna Boktokiga står de båda systrarna Linda Aspenström och Jessica Dahlqvist från Nossebro. Tillsammans har de gjort viral succé med sin bokblogg Systrarna Boktokiga på Instagram, där de bland annat recenserar böcker. Med över 12 500 följare är de ledande i Sverige.

Systrarna tilldelas Essunga kommuns kulturstipendium för sitt idoga och engagerade arbete som gjort dem till ett namn långt utanför kommunens gränser. Det är idag en självklarhet för förlag och författare att höra av sig till systrarna när de söker bokrecensioner. Systrarnas utlåtanden publiceras ofta i samband med marknadsföring av böcker.

Detta är 40 året i rad som kultur- och fritidsstipendiet delas ut. Mottagarna utses av kommunstyrelsens arbetsutskott i Essunga kommun. Bland de tidigare mottagarna Länk till annan webbplats. finns bland annat Nossebro Cabaréförening, motocrossföraren Emil Jönsson och biografföreningen Nöjesstjärnan. Årets fritidsstipendiat är kampsportstränaren Rune Eines. Under nationaldagen hyllas stipendiaterna under en ceremoni i Nossebro. Förutom äran tilldelas de 5 000 kronor.

– Det roliga är att deras bokbloggande också lett till turnerande till olika bibliotek. Här i kommunen gjorde de i våras ett bejublat framträdande på biblioteket. Systrarna Boktokiga är vår läsande ledstjärna i bokfloden, konstaterar kommunens biblioteksansvarige Gunnar Källström.

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson överraskar kulturstipendiaten Jessica Dahlqvist.

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson överraskar kulturstipendiaten Jessica Dahlqvist.

Motivering:

Linda Aspenström och Jessica Dahlqvist från Nossebro har gjort viral succé med sin bokblogg Systrarna Boktokiga på Instagram. Med över 11000 följare är de ledande i Sverige. Det är numera en självklarhet att förlag och författare hör av sig till systrarna för en recension och deras utlåtande publiceras ofta i samband med marknadsföring.

Det roliga är att deras bokbloggande också lett till turnerande till olika bibliotek. Här i kommunen gjorde de i våras ett bejublat framträdande på biblioteket. Systrarna Boktokiga är vår läsande ledstjärna i bokfloden!

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!