Företagare hyllades under näringslivsgala: "Omvälvande"
Stämningen var på topp när årets näringslivsgala av stapeln i Nossebro. Mottagare av det prestigefyllda priset Årets företagare blev Eriksons Chark.
Långborden hade dukats upp och kandelabrarna tänts i aulan i vid Nossebro skola. Efter inledande mingel så drog festligheterna igång på riktigt klockan 19, då de runt 80 församlade slog sig ned. Från scenen bjöds på underhållning, livemusik och tal samtidigt som gästerna kunde avnjuta den trerätters festmåltid som kommunens kostenhet serverade. Menyn gick under temat "det lokala skafferiet", med mycket råvaror från bygden.
— Rönnbären har min 86-åriga mamma från Barne Åsaka plockat, berättade kostenhetens chef Majlis Kuhlin Gustavsson i samband med att hon presenterade menyn.
För musikunderhållningen under kvällen stod de lokala förmågorna Lindy Malm, Sara Engernäs och sångerskan, tillika butiksägaren, Aina Falkås.
— Vilket jäkla ös, så skönt! Vilken härlig stämning, alla är glada, musiken är på topp och maten är otroligt god, konstaterade kvällens konferencier, kommunutvecklare Pernilla Nilsson.
Under kvällens gång presenterades vinnarna av de totalt sju olika priser som delades ut:
- Årets företagare: Eriksons Chark.
- Årets unga företagare: Emil Ivarsson, E.I Maskin.
- Årets framgång: Stall Törnqvist.
- Köpmannaföreningens pris: Give Me Food.
- Årets Bubblare: Stora Djupsås.
- Årets tillväxtföretag: CJW entreprenad AB.
- Sparbanken Skaraborgs Entreprenörspris: Dahrén AB.
— Det är ganska omvälvande, jag hade ingen aning, sa Cecilia Erikson som tillsammans med syskonen mottog priset Årets företagare.
— Vilken fest vi varit med om idag! Det är många fantastiska företagare som bilvit uppmärksammade och jag går hem med en varm känsla, glad över allt det fina entreprenörsskap som vi har i vår kommun, konstaterade kommundirektör Cecilia Trolin när kvällen var över.
Utdrag ur motiveringarna:
Årets företagare: Eriksons Chark
I över 100 år har familjeägda Eriksons Chark varit en stolthet för vår kommun. Verksamheten har blivit uppmärksammat på nationell nivå och prisats med flera VM-titlar. Deras passion för att leverera genuina produkter har bevarat en viktig del av vår kultur och bidragit till en hållbar och kvalitetsmedveten livsmedelsindustri.
Årets unga företagare: Emil Ivarsson, E.I Maskin
E.I Maskin har revolutionerat maskinbranschen genom att erbjuda innovativa lösningar med fokus på hållbarhet. Genom samverkan bidrar verksamheten till en starkare och mer sammanhållen lokal ekonomi.
Årets framgång: Stall Törnqvist
Med en oerhörd förmåga att bygga ett starkt team, skapa bra arbetsmiljöer och inspirera andra att nå sina egna höga mål har Maria Törnqvist stått stark och visat på passion, disciplin och noggrannhet.
Sparbanken Skaraborgs Entreprenörspris: Dahrén AB
Företaget har visat ett enastående affärsmannaskap och en stark förmåga att bidra till den lokala utvecklingen i Skaraborg. Genom att sysselsätta många människor i bygden har företaget inte bara stärkt den lokala arbetsmarknaden, utan också bidragit till att skapa en levande och dynamisk samhällsmiljö.
Årets tillväxtföretag: CJW Entreprenad AB
CJW Entreprenad AB, specialiserat mot speciella grävuppdrag inom gräv och asfalteringsarbeten, har skapat sig en egen nisch, där tillväxten varit stark. Företaget har förfinat och utvecklat sin verksamhet under de senaste åren.
Köpmannaföreningens pris: Give Me Food
Företaget som började med en foodtruck i Nossebro har nu växt till en restaurang med digitala order- och betalsystem. Företaget bjuder på smak och kvalitet i kombination med ett trevligt värdskap.
Årets Bubblare: Stora Djupsås
Stora Djupsås engagemang och innovativa insatser har gjort skillnad inom turismen och inspirerat många att besöka vår kommun. Genom att kombinera natursköna omgivningar med moderna bekvämligheter, bland annat på sin glamping, har här skapats en oas för äventyrslystna och naturälskare.
Meny
- Förrätt: Räk och löjromscake.
- Varmrätt: Essungas höstgryta på viltkött och kantareller. Serveras med kokt potatis från trakten, grillade rotfrukter och gelé på närplockade rönnbär.
- Dessert: Pepparkakspannacotta med blåbär och rårörda lingon från närbelägen skog.
Tack för att du hjälper oss!