Läs mer

Ny utmärkelse: "Bäst i Skaraborg på ungt företagande"

Essunga är Årets UF-kommun! Det är den idellla organisationen Unga Företagare Skaraborg som tilldelar kommunen utmärkelsen för vårt arbete med ungas företagande.

Unga kommuninvånare säljer sina egenproducerade varor på Nossebro marknad tidigare i år.

Unga kommuninvånare säljer sina egenproducerade varor på Nossebro marknad tidigare i år.

– Det är oerhört glädjande, om än inte helt förvånande, eftersom vi har en stark kultur av entreprenörsskap i vår kommun. Att våra ungdomar fortsätter att förvalta och utveckla det arbete är oerhört glädjande, säger kommundirektör Cecilia Trolin.

Lidköpings, Mariestads och Tidaholms kommuner kämpade om titeln Årets UF-kommun, vilken alltså tillföll Essunga.

Motiveringen lyder:

"Årets UF-kommun är en kommun där entreprenörsskap är en ledstjärna, på såväl skolnivå som i samhället i stort. En kommun som ständigt tänker nytt och spänner bågen för nya sätt för samverkan skola-arbetsliv. En kommun där Ung Företagsamhet inte är "gäster" - vi är "kollegor"!"

Även skolan lyfts fram

Essunga är den kommun i hela Skaraborg som har flest egenföretagare. Enligt statistik driver var femte kommuninvånare eget. Och den yngre generationen i kommunen ser alltså ut att bära på samma entreprenörsanda.

Förutom vinsten som Årets UF-kommun så var Nossebro skola en av fyra grundskolor i Skaraborg som nominerades av UF Skaraborg för sitt arbetet med ung företagsamhet. Där knep dock Dalängsskolan i Lidköping förstaplatsen.

Rasmus Nilsson från Malma drev i fjol ett UF-företag tillsammans med fyra kamrater. De gjorde armaturer av horn från älgar och hjortar som de bland annat sålde på Nossebro julmarknad.

– Det var kul och man lärde sig mycket om hur det är att driva eget.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!