Läs mer

Önskevecka i bamba: Så blir menyn när eleverna bestämmer

Under vecka 20 har eleverna i skolorna i Essunga kommun själva fått bestämma menyn i skolmatsalen och en oväntad uppstickare fanns med bland önskemålen.

Kebab med klyftpotatis. Tomatsoppa. Pasta Carbonara. Fiskgratäng. Hamburgare med bröd och pannkakor med sylt. Det mesta var väntat när kökschef Erlinda Malmström gick igenom de runt 200 önskemålen från elever i kommunens skolor.

– Alla skolor har kommit med önskemål och alla önskar samma sak. Det är barnens favoriter: hamburgare och kebab, skrattar Erlina.

Eleverna i Nossebro, Jonslunds och Bredöls skola har fått lämna önskemål i en skål i matsalen på respektive skola.  Några hundra önskemål har kommit in och även om mycket var väntat enligt skolkockarna så fanns i år ett mer otippat önskemål, som kom in från flera barn: sushi.

– Just sushi är tyvärr inget vi kan servera eftersom det blir alldeles för mycket jobb, då det är 700 portioner som ska tillagas, så det hade blivit en väldig mängd sushibitar att rulla. Men annars så går vi eleverna till mötes.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!