Läs mer

Daglig verksamhet öppnar ny butik: "Får deltagarna att växa"

I samband med onsdagens Nossebro marknad slår daglig verksamhet upp dörrarna till sin nya butik på Storgatan i Nossebro. Något som många av deltagarna sett fram emot. 

Jessica Augustsson, deltagare daglig verksamhet i Nossebro, tillsammans med butiksansvarig Annelie Eriksson.

Butiken säljer föremål som de drygt 30 deltagarna inom daglig verksamhet själva tillverkat. Att jobba i affär, transportera varor och märka upp produkterna är viktigt för deltagarna, konstaterar butiksansvarig Madelene Andersson som är stödassistent i Essunga kommun. 

     – Det betyder mycket för många inom verksamheten att ha ett arbete som är på riktigt och att kunna se vart de saker man producerar tar vägen. Och att få uppskattning för det man gör känns naturligtvis extra bra! 

Tidigare har daglig verksamhet sålt varor från sin butik Gullregnet, men den var inte lika centralt placerad som den nya lokalen på Storgatan i centrala Nossebro. Den nya lokalen består av ett mindre rum, där noggrant virkade gosedjur står uppställda bredvid väskor och tavlor deltagarna tagit fram. 

     – En kollega fick nys om lokalen här på Storgatan. Vi såg det som en möjlighet att komma ut i samhället! Det finns mycket att göra när man har en butik och för många av deltagarna är det ett mål att jobba i affär och sälja saker. Det här är fantastiskt roligt och bidrar till att ge deltagarna inom daglig verksamhet möjlighet att växa, säger stödassistent Madelene Andersson.

Jessica Augustsson är en av de som varit med och iordningställt lokalen. Hon har tillverkat allt ifrån snuttefiltar till en del av gosedjuren på hyllorna berättar hon stolt.

     – Det här känns bra! Vi får en helt ny butik som alla kan se! Vi har varit lite undangömda tidigare. 

   – Det känns jätteroligt och fint att vi nu kommer att synas för allmänheten på ett helt annat sätt, instämmer Annelie Eriksson som är butiksansvarig och jobbar inom omsorgen i Essunga kommun. 

Jessica Augustsson, deltagare daglig verksamhet i Nossebro, tillsammans med butiksansvarig Annelie Eriksson.

Jessica Augustsson, deltagare daglig verksamhet i Nossebro, tillsammans med butiksansvarig Annelie Eriksson.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!