Läs mer

Röda mattan rullas ut i Nossebro den 26 januari

Premiärfilm inleder samarbetet med Göteborgs filmfestival då Essunga är Årets filmkommun!

Den röda mattan rullas ut för filmpremiär på biograf Stjärnan i Nossebro fredagen den 26 januari. 2024 är det nämligen extra fokus på film i Nossebro: Essunga är nämligen en av landets fyra filmkommuner detta år. 

Utmärkelsen Årets filmkommun är en del av Göteborgs Film Festival och premiärkvällen och kommande filmvisningar under året arrangeras ihop med biografföreningen Nöjesstjärnan i Nossebro. 

Detta innebär att kommunen och biografföreningen under Göteborg Filmfestival den 26 januari bjuder in allmänheten till en extra festlig filmpremiär med mingel, bubbel och tilltugg i Nossebro. På premiärkvällen visas filmatiseringen av John Ajvide Lindqvists succéroman Hanteringen av odöda. Läs mer om filmen här på Göteborgs Film Festivals hemsida här Länk till annan webbplats.. Invigningstal för filmens start hålls av Daniel Andersson, kommunalråd i Essunga kommun, följt av en digital hälsning från festivalarrangören. Biljetter till premiärkvällen finns att köpa på bioföreningens hemsida. Länk till annan webbplats.

Nettan Larsson, biograf Stjärnans foajé

Nettan Larsson välkomnar besökare till Biograf Stjärnan i Nossebro

– Det blir festligt på galapremiären då röda mattan rullas ut. Under pandemin gick biobesökandet ner av naturliga skäl men nu hoppas vi att vi återigen kan locka besökare till vår fina biosalong i Nossebro så kom hit!, säger Nettan Larsson, kultur- och fritidschef i Essunga kommun. Kom och upplev film i biostol och känn soundet. Och vi har de bästa popcornen!

Frida Linnell, ordförande i bioföreningen Nöjesstjärnan i Nossebro, instämmer med Nettan.

- Vi är en ideell förening som under hela året sköter biografen och visar hundratals filmer i många genrer. Det är alltifrån action, drama, komedi, barnfilm och skräckfilmer och vi är glada att vi lockar hit många besökare till oss. Vi vill dock locka fler uppleva film i det stora formatet tillsammans med andra. Att Essunga blivit utsedd till Årets filmkommun är förstås spännande och vi tycker det är häftigt att få delta i ett live-event tillsammans med anrika Göteborgs Filmfestival, Nordens största filmfestival, och att vi samtidigt får visa deras premiärfilm här i lilla Nossebro! Utöver det visar vi också tre andra av deras festivalfilmer. Mer information om festivalfilmerna och biljetter finns på biografföreningens hemsida Länk till annan webbplats..

Under 2024 planeras även att visas utomhusbio under sommaren och under hösten arrangeras Prismaveckan, som riktar sig till barn och unga och där man även samarbetar med biblioteket och deras aktiviteter. 

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt