Läs mer

Jag - en entreprenör!

Nossebro skolas 9:or vägleds i företagsamhet och privatekonomi

"Tack för att ni visat att det finns en väg för alla!" skrev en av Nossebro skolas ungdomar i utvärderingen för några år sedan när Ung Företagsamhet första gången besökte Nossebro skola.

- Det gick rakt in i hjärtat, säger Hanna Bohrén, från Ung Företagsamhet Länk till annan webbplats. (UF), som torsdagen den 11 januari på nytt besökte Nossebro skola och årskurs 9. UF arbetar för att utbilda unga i entreprenörskap och möter ungdomar som ungdomar som ännu inte riktigt vet vad man vill göra i framtiden.

- Vi är här för att inspirera ungdomarna inför sina framtida val. Vi pratar om entreprenörskap, styrkor och förmågor, vad som är viktigt i arbetslivet, vi kommer att prata privatekonomi och gymnasieval och UF-företagande. Vi ser ju hur viktigt det är att eleverna får lite input utifrån och att det är uppskattat.

Jonas Engernäs, biträdande rektor och anordnare av dagen, instämmer i betydelsen och uppskattningen av dagen.

- Det brukar alltid vara populärt och roligt att lära sig mer om detta ämne och nu kör vi det för tredje gången. Dagens möte är ett led i hjälpa elever inför deras gymnasieval och framtida studier.

Förmiddagen innehöll och också prat om privatekonomi med Sulena Hsiung och Joel Härnälv från Sparbanken Skaraborg och till sist hölls ett panelsamtal om arbetsmarknad, yrkesval med mera och då deltog även Christer Lundén, Nossebroregionens företagare. Eleverna gavs då möjlighet att ställa frågor.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt