Läs mer

Inspirationskväll för blivande företagare

Onsdagens företagarkväll på Essunga plantskola arrangerades för företagare som ännu inte startat verksamhet.

företagarkväll 18 okt

Kvällen bjöd på en presentation från Jessica Johansson-Fröjd från NyföretagarCentrum Skaraborg som till vardags driver blomsterbutiken Boutique Violen i centrala Falköping.

Jessica berättade om sin företagsresa som startades när hon bara var 21år gammal, Jessica berättade om vilka utmaningar hon upplevt och hon gav deltagarna många bra tips på hur man ska tänka innan man startar sitt drömföretag.

jessica

- Att jobba som egenföretagare är det bästa jag gjort och det liv som jag vill leva. Att kunna bestämma över sin tid och sätta egna delmål/mål samt fira när målet är nått är värdefullt. Att ha ett driv och engagemang är viktigt för att lyckas och jag njuter varje dag jag går till mitt arbete, säger Jessica.

Essunga kommun och NyföretagarCentrum har samarbetat under många år och rådgivare Gunilla .J. Carlsson berättade under kvällens träff kort om sin långa erfarenhet som företagare.

Peter Welin visade en film om Essunga plantskola och han pratade om hur känslan är att ta över ett företag i tredje generationen, om utmaningar att hitta rätt kompetenser och glädjen att ha anställda.

- Kul att det blev diskussioner vid borden och att deltagarna ställde frågor till oss. Det märks att vi har ett driv och vilja att starta företag i vår kommun, säger Kommunutvecklare Pernilla Nilsson från samhällsbyggnadsenheten.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!