Läs mer

Höstens roadtrip: Gårdsbutiker med närproducerat

Gårdsförsäljning och genuina butiker. Här i kommunen finns mycket att uppleva, både vad gäller handel och matupplevelser. Förutom mysiga butiker, restauranger och fik inne i retropolen Nossebro så bjuder landsbygden utanför på mycket njutbart.

Magnolia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., 5 minuter från Nossebro, finns 800 olika sorters dahlior att beskåda. Företaget, som säljer mest dahlior i hela EU, erbjuder självplock. Den 15-17 september är säsongsfinal, och du kan både köpa blommor och dahliaknölar.

Även Vackerbackes Gröna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mellan Essunga och Tumleberg erbjuder självplock och möjlighet att förbeställa både blombuketter och, just nu, sockermajs. Lördag den 16 september är det dessutom självplock av majs.

Därefter föreslår vi att du tar väg 186. Vid Suan Pak Thai Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger vid vägen doftar det ljuvligt från de många odlingarna; på sommaren kan du komma hit för att plocka bär. Här går även att förboka besök och handla i butiken på gården. Företaget är ett av de största i landet på thaigrönsaker.

En bit längre fram dyker Jonslundsäpplets Länk till annan webbplats. odlingar upp. Här finns 125 olika kravceritfierade äppelsorter och den 16 september arrangeras självplock. Dessutom finns här en gårdsbutik med allt från äpplemust till säsongens äppelsorter.

Inte långt härifrån ligger Golestan Garden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och dess odlingar. Härifrån går det att förbeställa en matkasse med gårdens delikatesser. Att ta med hem eller kanske ge bort.

Är du sugen på inredning och fika? Vänd om och ta vid Krokstorp kvarn av mot Främmestad. Snart kommer du till Kälströms gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.: Här erbjuds både märkesinredning, hembakat konditorsfika och lunch med utsikt över slätten. 

Efter ytterligare en bit anländer du till Lilla Djupsås Bladwerk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med självplock av blommor i vacker, lantlig miljö. 

I närheten finns Stora Djupsås Glamping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här får du kvalitetstid med naturen och lugnet som granne. Vakna upp till morgondagg och rådjursskall.

Härifrån är det inte långt till Holmen 604 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du förboka kurser i till exempel pralintillverkning och vid högtider så finns praliner att köpa.

Är du sugen på musik eller spel? Sex minuter bort ligger Fåglum där du under vardagar kan botanisera i Ginza Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.s butik.

Vägen från Fåglum går vidare mot E20, men kanske föredrar du att stanna lite längre. Landsbygden har en förmåga att ge mersmak. Då föreslår vi att du besöker Nossebro Marknad. Den sista onsdagen varje månad dukar knallarna upp sina varor i centrala Nossebro. En tradition som pågått i 120 år. Här i bygden är gott om evenemang, så kolla in vår evenemangskalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer tips på vad som händer när just du besöker oss.

För det här är bara ett axplock av allt det som vår lantliga och natursköna bygd med retropärlan Nossebro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i spetsen har att erbjuda. Varmt välkommen hit!

För öppettider och dylikt ber vi dig kontakta ansvariga för respektive företag: Du kan följa länkarna i texten ovan för att få mer information om besöksmålen. Tänk på företagens öppettider kan variera och att kolla med respektive företag innan du ger dig av.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!