Läs mer

Nu lyser vi upp lekplatsen i Främmestad

Nu ska Säterivägens lekplats i Främmestad gå att använda även när det skymmer, i och med att lekplatsen utrustas med lyktstolpar.

I november fick kommunen via Synpunktshanteraren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på hemsidan in önskemål från boende om belysning på lekplatsen i Främmestad. Inte långt senare kom en grävanmälan in till kommunen från Nossebro Energi, som planerade att gräva ner fiber mellan två fastigheter vid lekplatsen. Bjarne Hurtig som är chef på gata/park i Essunga kommun fick in båda skrivelserna och såg möjligheter.

– Vi såg synergieffekter och sydde ihop detta. I och med att det ändå ska grävas för fiber så kan vi passa på att gräva ner en belysningskabel samtidigt.

På torsdag vecka åtta så kommer grävskoporna att ta sig an uppgiften vid Säterivägen i Främmestad och två lyktstolpar med LED-belysning ska sedan lysa upp lekplatsen.

– Det är kul med konstruktiva synpunkter och att jobba med förbättringsåtgärder. Nu kommer platsen förhoppningsvis kunna användas ännu mer, konstaterar Bjarne Hurtig.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!