Läs mer

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Buss och kollektivtrafik

Buss genom Essunga kommun

Kollektivtrafiken i Essunga kommun erbjuds i huvudsak av Västtrafik AB.
Västtrafik AB ägs av Västra Götalandsregionen. Arbete med att förbättra och utveckla kollektivtrafiken i kommunen pågår hela tiden.

Den kollektivtrafik som idag finns på nedanstående linjer är i huvudsak anpassad för arbetspendling och gymnasieresande. För mer information om tider, linjer, priser se Västtrafiks hemsidalänk till annan webbplats.

  • 104 Nossebro-Vara
  • 581 Nossebro-Vårgårda
  • 151 Bredöl-Grästorp-Vara
  • 660 Nossebro-Trollhättan 
  • 546 Nossebro-Alingsås

Närtrafik

Närtrafik är kollektivtrafik för alla som vill åka från landsbygd till tätort eller tvärtom. Västtrafik kör dig mellan en valfri adress och någon av din kommuns Närtrafikhållplatser. Du ringer och beställer resan.
Resorna körs inom givna tidsintervaller.

Information om Närtrafiken i Essunga kommunPDF (pdf, 359.2 kB)

Anropsstyrd trafik

För att nå andra övriga kommunikationer finns även möjlighet att förbeställa resor med taxi, så kallad anropsstyrd trafik.

Måndag-fredag samt även vissa turer lördag och söndag går det att åka taxi från Nossebro, via Essunga, Lekåsa eller Fåglum till Vårgårda för att där kunna åka vidare med tåg mot Göteborg. Taxi linje 663.

Lördag-söndag går det att åka taxi från Nossebro till Grästorp för att där resa vidare med linje 1 Expressbuss mot Trollhättan/Lidköping. Taxi linje 645, 1 Expressbuss.

OBS! Glöm inte att man måste förbeställa de anropsstyrda turerna senast 1 timme före avgångstid, på telefon 0771-91 90 90

Biljetter

Västtrafik erbjuder bland annat biljett i deras app, periodkort, turist- och besökskort men även enkla biljetter.

Västtrafiks hemsidalänk till annan webbplats

Du kan även köpa färdbevis på Hemköp i Nossebro.

Färdtjänst

Färdtjänst finns för dig som har ett fysiskt, psykiskt eller socialt funktionshinder, varaktigt under minst tre månader, som gör att du har svårt att åka med allmänna kommunikationsmedel som till exempel buss eller tåg.

Information om färdtjänst

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!