Här är du: Startsida / Turism & fritid / Nossebro Marknad
Nossebro Marknad

Nossebro Marknad

Nossebro Marknad äger som vanligt rum sista onsdagen i varje månad (utom december).  Marknaden startar 07.00 och håller på till 13.00. I juli förlängs öppettiden till 14.00. Mer information finns under rubriken "Marknadsdagar" till vänster.

Redan 1899 gjorde Essunga kommuns ordinarie kommunalstämma en framställan hos Kunglige Majestäts befallningshavare i länet att få anordna marknadsdagar eller torgmötesdagar som det också kallades. Men det skulle dröja ytterligare några år innan man fick hålla marknad i Nossebro.

Den första marknadsdagen inträffade onsdagen den 26 augusti 1903. Bygdens folk har genom tiderna slagit vakt om marknaden. När denna höll på att dö ut vid något tillfälle fällde en gammal odalman yttrandet: "nu sa´ vi ta så många kor vi har nästa gång te marken så att där blir fler marknara, å så att di inte drar in dum för oss".

Klicka här för mer historik.

Marknaderna har alltså fortsatt under årens lopp men nu säljs här helt andra saker än kor och hästar. Fortfarande ger marknaden liv och rörelse i det lilla samhället och i bygden för övrigt.

Här kan du fynda det mesta - väskor, skor, kläder, blommor, godis, tyger, mat som till exempel korv, grönsaker och frukt, presenter och prydnadssaker, pappersvaror, leksaker, handarbeten, hemtextil och mycket, mycket mer.

Marknadsdagar för 2014 finns under "Marknadsdagar" till vänster samt i den här foldern.

Hur tar man sig till Nossebro? Klicka på denna länk! 
Kommer man från Göteborg och vill till Nossebro Marknad finns ett förslag här.

Välkommen!

Senast uppdaterad 2014-07-17 av Christina Jonsson

Kontakt

Bokning och information Nossebro Marknad
0512-570 17
Epost till Nossebro Marknad

Ansvarig Nossebro Marknad 
Joakim Gustafsson, kommunutvecklare
0512-570 30
Epost till Joakim Gustafsson

Essunga kommun 465 82 Nossebro    Telefon: 0512-570 00    Telefax: 0512-570 02        Intranät Inloggning krävs