Här är du: Startsida / Fritid & föreningar / Nossebro Marknad
Nossebro Marknad

Nossebro Marknad

Nossebro Marknad äger rum sista onsdagen i varje månad (utom december då det är marknad onsdagen i veckan före julafton).

Marknaden startar 07.00 och håller på till 13.00. I juli och december förlängs öppettiden till 14.00. Mer information finns under rubriken "Marknadsdagar" till vänster.

Redan 1899 gjorde Essunga kommuns ordinarie kommunalstämma en framställan hos Kunglige Majestäts befallningshavare i länet att få anordna marknadsdagar eller torgmötesdagar som det också kallades. Men det skulle dröja ytterligare några år innan man fick hålla marknad i Nossebro.

Den första marknadsdagen inträffade onsdagen den 26 augusti 1903. Bygdens folk har genom tiderna slagit vakt om marknaden. När denna höll på att dö ut vid något tillfälle fällde en gammal odalman yttrandet: "nu sa´ vi ta så många kor vi har nästa gång te marken så att där blir fler marknara, å så att di inte drar in dum för oss".

Klicka här för mer historik.

Marknaderna har alltså fortsatt under årens lopp men nu säljs här helt andra saker än kor och hästar. Fortfarande ger marknaden liv och rörelse i det lilla samhället och i bygden för övrigt.

Här kan du fynda det mesta - väskor, skor, kläder, blommor, godis, tyger, mat som till exempel korv, grönsaker och frukt, presenter och prydnadssaker, pappersvaror, leksaker, handarbeten, hemtextil och mycket, mycket mer.

Hur tar man sig till Nossebro? Klicka på denna länk! 
Kommer man från Göteborg och vill till Nossebro Marknad finns ett förslag här.

Välkommen!

Senast uppdaterad 2015-03-31 av Joakim Gustafsson

Kontakt

Bokning och information Nossebro Marknad
0512-570 17
Epost till Nossebro Marknad

Essunga kommun    465 82 Nossebro    Telefon: 0512-570 00    Epost: kommun@essunga.se        Intranät Inloggning krävs