Läs mer

Tieto Edu App

Tieto Edu app

Tieto Education är ett skolsystem i förskola, fritidshem och skola. Systemet hanterar barn- och elevuppgifter, kontaktuppgifter, barnschema, närvaro/frånvaro. Som vårdnadshavare loggar du in i appen Tieto Edu. Om du inte har tillgång till smartphone eller surfplatta kan du i stället logga in via dator. Länken finns längst ner på denna sida.

Vårdnadshavare

För att få tillgång till Tieto Education behöver du som vårdnadshavare ladda ner appen Tieto Edu. Appen är gratis och finns att ladda ner på mobiltelefon eller surfplatta i App Store och Google Play. Du loggar in med BankID.

Är du god man, fosterförälder eller familjehem och därmed behöver få tillgång skolsystemen ska du vända dig till rektor på den förskola/skola barnet går.

I appen Tieto Edu får du som vårdnadshavare enkelt tillgång till viktiga funktioner gällande förskola, fritidshem och skola, till exempel:

  • Dina kontaktuppgifter
    Under menyvalet inställning längst upp till höger finns möjlighet att välja “Visa fullständig profil”. Här visas din adress utifrån folkbokföringen. Det är viktigt att du anger aktuella telefonnummer och e-post för att hålla kontaktinformationen uppdaterad.
  • Frånvaroanmälan
    Frånvaroanmälan görs innan dagen börjar. Du kan frånvaroanmäla flera barn samtidigt.
  • Registrera barnschema (för förskola och fritidshem)
    I appens startsida ser du ditt eller dina barn med gemensamma funktioner. Har du flera barn swipar du åt vänster för att navigera till enskilt barn.


Här kan du läsa mer om appens funktioner. Pdf, 830.8 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 830.8 kB)

Manual vårdnadshavare - arabiska. Pdf, 281.4 kB. (Pdf, 281.4 kB)

Logga in i webbversionen av Tieto Edu
Det finns också en webbversion av Tieto Edu app om du vill logga in via webbläsare istället. Du loggar in med BankID.

Länk till webbversion till Tieto Edu app Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt