Läs mer

Historisk roadtrip för kommunens unga

Hemska historier och folkdans. Det är en del av innehållet i den roadtrip som fritidsgården i Nossebro arrangerar för traktens ungdomar under höstlovet.

På torsdagen under höstlovsveckan bjuder fritidsgården med kommunens ungdomar på roadtrip i kommunen. Syftet är att tonåringarna ska få lära känna sin bygd bättre.

– Idéen till en roadtrip kommer bland annat ur att vi vill ge ungdomarna större kunskap om kommunen och var olika ställen ligger i förhållande till var man själv bor eller går i skolan. Vi lever mitt i en historisk och naturskön bygd. Den vill vi uppleva mer av tillsammans, säger fritidsledare Annika Wadsö.

En förfrågan om att ta emot besök gick ut till hembygdsföreningar i området och resultatet blev den roadtrip som avgår från fritidsgården klockan 11 på torsdag.

– Först besöker vi Essunga bygdegård där det blir folkdans och lite hemska historier från förr, med tanke på att det är halloween. I Nossebro går vi på filmvisning och förevisning om kvarnen. Vi avslutar i Fåglum med en rundtur bland nybyggen och så grillar vi korv vid anrika Krumbo festplats, berättar Annika Wadsö.

Läs mer om arrangemanget och andra aktiviteter som fritidsgården anordnar på Fritidsgården Hållplatsens facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fritidsledare Annika Wadsö.

Fritidsledare Annika Wadsö.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!