Läs mer

Nätverkade under företagslunch: "Vi har nära till varandra"

Under måndagen samlades lokala företagare, politiker och tjänstemän i syfte att öka samarbetet och dialogen mellan parterna.

Tf. kommundirektör Cecilia Trolin, ordföranden i Nossebroregionens företagare Christer Lundén och kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.


Runt 30 personer samlades under måndagen på Essunga Plantskola. Träffen var den första av flera kommande sammankomster där det lokala näringslivet och kommunens representanter får möjlighet att mötas.

– Det här är väldigt positivt! När man får drag och ett gemensamt mål så får man en sådan kraft tillsammans! Ett bra samarbete kan även bidra till att lösa eventuella problem på ett enklare sätt, konstaterade Christer Lundén som är ordförande i Nossebroregionens företagare.

"Helt rätt tänk"

På träffen så höll representanter från kommunen föredrag om bland annat de ekonomiska förutsättningarna som kommunen står inför. Dessutom så berättade Peter Welin som driver Essunga Plantskola om företagets utveckling och kommande satsningar.

– Det är bra att vi jobbar tillsammans på det här sättet som vi nu gör – det här är helt rätt tänk.

Är detta en bra kommun att vara företagare i?

– Kommunen är liten så vi har nära till varandra, vilket är positivt, konstaterade Peter Welin.

"Utveckla och utvecklas"

Efter presentationen av väntade sopplunch för de församlade deltagarna vilket erbjöd tillfälle för nätverkande.

– Det är kul att träffas. Man jobbar ju så mycket i sitt eget företag och vi behöver jobba tillsammans både företag och kommun för att utveckla och utvecklas. Det finns stora möjligheter här i kommunen, sa butikschefen Malin Bylund.

Butikschef Malin Bylund deltog under träffen.

 

Tillförordnade kommundirektör Cecilia Trolin hälsade de lokala företagarna välkomna till fler sammankomster, bland annat är rad gemensamma besök på lokala företag.

– För att få fler invånare behövs ett starkt näringsliv så att det skapas fler jobb och så att det kommer in skatteintäkter till välfärden. Därför är denna samverkan jätteviktig, sa Cecilia Trolin.

– Jag är jättenöjd med träffen, det här är ju första gången som vi anordnar detta och det är kul att se företagarna är här idag, konstaterade kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.

Peter Welin, Essunga Plantskolas ägare, tillsammans med veterinär Stina Nilsson.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!