Läs mer

Kultur- och idrottsstipendier utdelade

Isabelle Fredholm och Ingemar Johansson har fått motta sina stipendier

2020 års kultur- och idrottsstipendiater, Ingemar Johansson och Isabelle Fredholm, har under måndagkväll den 30 augusti fått motta sina prischeckar med tillhörande blommor och fanfar. Stefan Rahkonen från kulturskolan spelade trumpet, och vårt kommunalråd Daniel Andersson läste motivering och delade ut checkar under överinseende av Nettan Larsson, kultur- och fritidschef.

2020 års kulturstipendium på 5 000 kr tilldelas Ingemar Johansson med följande motivering:

Lagom till Ingemars 85-årsdag blev hans egenhändigt skrivna bok ”minnen från en uppväxt i Lekåsa” utgiven. I boken har Ingemar beskrivit händelser som utspelat sig under hans uppväxt, även många fina personporträtt finns gestaltade. Många har velat läsa boken, både äldre och yngre, och detta har resulterat i en andra tryckning för att kunna möta efterfrågan. Vår historia är viktig och kanske är vår lokalhistoria viktigare? Kanske är det lättare att relatera till den och utifrån det skapa handlingskraft och förståelse även över vår nutid.

2020 års fritidsstipendium på 5 000 kr tilldelas Isabelle Fredholm med följande motivering:


Efter en svår olycka har Isabelle gett sig upp på hästryggen igen. Efter klassificering rider hon nu paradressyr med sin häst och har som mål att tävla i SM 2021 och i Paralympics i Frankrike 2024. Isabelle är en tjej med vilja och entusiasm som inspirerar många unga som gamla till ridning. Det visar att ingenting är omöjligt.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt