Läs mer

Välkommen tillbaka till våra förskolor och skolor!

Efter en skön sommar hälsar vi alla barn och elever välkomna tillbaka till våra verksamheter! Vi hoppas att alla njutit av att vara lediga och laddat batterierna för att vara redo för nya kunskaper och utmaningar.

Nu slår vi upp portarna till våra verksamheter för ett nytt läsår i Essunga kommun.

Vi är stolta över vår proffsiga personal. I våra verksamheter kännetecknas lärandet av en öppen och tillåtande atmosfär. Målet är att barn och skolelever ska ta sig an uppgifter med entusiasm och självförtroende, tro på att de kan utveckla sina förmågor genom uthålligt arbete och våga ta sig igenom svårigheter och motgångar. Vi ska ha en tillåtande atmosfär, där det är okej att göra fel och där fel används för reflektion och utveckling. Viljan att lära är större än rädslan för att misslyckas och alla, elever som personal, känner kärlek till lärande och vill lära sig mer.

Förskolorna: Alla verksamheter är igång.

Familjecentralen öppnar under hösten. Mer information kommer.

Bredöls skola: Vi träffas i respektive klassrum kl. 08:20 onsdagen den 18 augusti med hel skoldag.

Jonslunds skola: Vi träffas i respektive klassrum kl. 08:10 onsdagen den 18 augusti med hel skoldag. Förskoleklassen börjar torsdagen den 19 augusti kl. 08:10.

Nossebro skola F–5: Vi träffas i respektive klassrum kl. 08:30 onsdagen den 18 augusti med hel skoldag. Förskoleklassen börjar torsdagen den 19 augusti kl. 08:30.

Fritidshemmen: Alla verksamheter är igång.

Nossebro skola 6–9: Vi träffas i respektive klassrum kl. 08:30 onsdagen den 18 augusti med hel skoldag.

Fritidsgården kommer igång med sin verksamhet vecka 34 för elever från årskurs 6 till och med 17 år. Följ gärna Fritidsgården Hållplatsen i Nossebro på Facebook för aktuella öppettider och aktiviteter.

Skolskjutsarna går tillsvidare som förra läsåret. Det är fortsatt extrabussar insatta för att minska smittspridningen av covid-19. Eventuella frågor om skolskjutsar besvaras av skjutsentreprenör: Larssons Busstrafik i Främmestad AB, tfn 0512-532 00 eller av skolkontoret, tfn 0512-570 11.

Kulturskolan Antagna elever får kallelse från ansvarig musiklärare.

Bibliotekets öppettider under skoltid är:
Måndag kl. 09.30–19.00
Tisdag kl. 09.30–19.00
Onsdag kl. 09.30–15.00
Torsdag kl. 09.30–19.00
Fredag kl. 09.30–14.00


Pandemin pågår fortfarande och myndigheterna uppmanar till att fortsatt vara uthålliga och att följa de restriktioner som gäller. Det är viktigt att vi alla fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens råd:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.

Glöm inte att ladda ner Tieto-appen för barn i skola, förskola och fritidshem. I appen anmäler du frånvaro, lägger in schema för förskola och fritidshem och får information från verksamheterna. En manual för Tieto-appen finns på kommunens hemsida under rubriken Utbildning & barnomsorg. 

Vi ser fram emot ett gott samarbete!
Utbildningssektorns ledningsgrupp

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt