Läs mer

Sommargården

Sommargården är en förebyggande insats under sommarlovet som har funnit sedan 2008. Då togs ett beslut om att arrangera aktiviteter för kommunens ungdomar under sommaren vilket man sett att det fanns ett behov av.

Sommargården erbjuder en plats där det finns vuxna och där det finns trygghet när mycket annat i samhället är på semester och verksamheter är nerstängda.

- Vi erbjuder positiva fritidsaktiviteter för dem som är hemma. Tillsammans med sommargårdens fritidsledare kan ungdomarna själva få komma med förslag på vilka aktiviteter som de skulle vilja göra. Det kan till exempel vara att grilla korv, spela kubb, åka och bada eller något annat. Vi vill visa på allt som man kan göra i vår närmiljö och som inte behöver vara kostsamt, säger Carina Ivehag Stiernstrand.

Carina har varit med ända sedan starten och tycker att det är en jätterolig verksamhet.
- Vi har lärt oss en del under resans gång och har utvärderat från år till år.
I vanliga fall arbetar Carina som ungdomscoach på Nossebro skola och har ett stort kontaktnät vad det gäller våra ungdomar i kommunen. Carina samordnar och stöttar sommargårdens verksamhet där fyra fritidsledare arbetar med ungdomarna. Sommarens fritidsledare är Olof Berggren, Nils Egsonius, Selma Buller och Elias Lundstedt.

-Jag hoppas på en sommar med bra väder så vi kan göra många olika aktiviteter utomhus. Stora som små aktiviteter och att många vill följa med oss på detta, säger Nils Egsonius.

- Vi vill förstås även möjliggöra aktiviteter där man kanske kan hitta ett nytt fritidsintresse. Vi har bland annat provat på klätterväggar, där vi sett hur ungdomar vågat utmana sig själva och vågat prova på nya saker. Det är så positivt att se hur ungdomar växer i och med sina upplevelser och får positiva minnen av sommarlovet, tillägger Carina.

Sommargården öppnar vecka 26 och håller igång till vecka 32 och är öppen för åldrarna 13-17 år. Det är öppet från söndag till torsdag kl. 16.00 till 22.00. I år inleder vi måndagen den 28 juni eftersom söndagen den 27 juni är midsommarhelgen. Öppettiderna kan ändras om det behövs för aktiviteterna som anordnas. Information om detta läggs ut på Facebook- och Instagramsidan Ungdomscoach i Essunga tipsar. Alla hälsas varmt välkomna i sommar, avslutar Carina Ivehag Stiernstrand.

Kontaktinformation
Fritidsgården Nossebro, telefon 0512 - 570 54

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!