Läs mer

Kulturskolans vårkonsert och stipendieutdelning

Under onsdagseftermiddagen och kvällen spelar Kulturskolan in sin vårkonsert. Representanter från Lions Club Nossebro kommer under kvällen att dela ut stipendier ur Lennart Fridéns minnesfond.

Pandemin sätter stopp för att arrangera vårkonsert med publik, istället spelar Kulturskolan in konserten för att sprida den digitalt. Bland de elever som deltar finns blåsinstrument, sång, stråkinstrument och gitarr. De olika framträdandena spelas in och klipps sedan ihop till en konsert. Inspelningsplatsen är Essunga kyrka, som är tillräckligt stor för att undvika trängsel bland de elever som medverkar.

Dessutom fem av Kulturskolans elever överraskas med ett stipendium ur Lennart Fridéns minnesfond. Mats Björklund, president i Lions Club Nossebro, delade ut stipendierna tillsammans med Margareta Fridén Klang, Lennarts dotter.

Följande elever i Kulturskolan fick stipendiet:

  • Gustav Wallin
  • Abdul Alati
  • Clara Lundberg
  • Miriam Kinnunen
  • Sofia Ansbjer

Lennart var initiativtagare till, och var med och grundade, Kulturskolan i Essunga 1958. Lennart var även med och grundade Lions Club Nossebro, och därför delar Lions varje år ut stipendier till musikbegåvade ungdomar i Essunga kommun.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt