Läs mer

Förhandlingar pågår för att hitta ny entreprenör till gymmet

Arbetet med att hitta en entreprenör som vill bedriva gym i Nossebro bad och campings lokaler har pågått sedan årsskiftet. Det har funnits flera intressenter men än så länge finns det ingen entreprenör som är beredd att satsa.

Till stor del beror det på pandemin, som gör att läget är ovisst och osäkert för entreprenören. Nettan Larsson, kultur- och fritidschef, förklarar:

- Att starta ett gym är en jätteinvestering. Pandemilagen gör att gymmet kan stängas med omedelbar verkan, och det vore katastrof för en nystartad verksamhet. Dessutom måste entreprenören veta att det går att få ihop lönsamheten, det måste finnas ett tillräckligt stort kundunderlag. Tidigare har det varit ungefär 150–200 medlemmar per år och då är det svårt att få verksamheten att gå runt.

Det märks att många kommuninvånare saknar att kunna träna i Nossebro. Det har till exempel startats en namninsamling, som ska lämnas över till kommunen. Detta för att visa att kommuninvånarna vill ha ett gym. Det är fint, bra att invånarna engagerar sig, säger Nettan Larsson. Förhandlingar pågår och förhoppningen är självklart att vi på sikt får ett gym till Nossebro.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt