Läs mer

Vi måste skydda våra äldre från smitta

Ha ingen närkontakt med personer är 70 år och äldre om det inte är helt nödvändigt. Stanna också därför hemma när du känner dig sjuk, även om du bara är lite förkyld. Covid-19 kan ge lindriga symtom som liknar en förkylning, så det är viktigt att vara vaksam.

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Antalet fall av covid-19 fortsätter att öka i världen, i synnerhet i Europa. Därför uppmanas nu personer som är 70 år och äldre att begränsa sina nära kontakter med andra de kommande veckorna. Det innebär bland annat att man så långt som möjligt ska undvika folksamlingar som kan uppstå i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler.

Försök att hålla dig hemma, men självklart finns inget som hindrar att gå ut och promenera utomhus, men inte i grupp. Be om hjälp för att göra ärenden som exempelvis handla mat som innebär risk för nära kontakter med andra människor.

För dig som är anhörig till någon på våra boenden, ber vi dig undvika att göra besök om det inte är nödvändigt. Ring gärna avdelningen om du undrar över något.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt