Läs mer

2019 års kultur- och fritidsstipendiater utsedda

Therese Johansson och Christer Lundén prisas för sina insatser

Utbildningsnämndens arbetsutskott och kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut lyder:

- 2019 års kulturstipendium på 5 000 kronor tilldelas Therese Johansson och meddelas utav utbildningsnämndens ordförande Maria Malmberg (C). Stipendiet utses med följande motivering:

"Therese fick äran att designa medaljen till 2019 års Göteborgsvarv. En medalj som röstats fram som favoritbidrag av löparna själva. Therese studerar smyckesdesign på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg och har byggt en studio på sin gård i Essunga kommun där hon kan utöva sin smyckeskonst. Vi ser med spänning fram emot att få se Therese kreativitet och hantverk i framtiden.”

- 2019 års fritidsstipendium på 5 000 kronor tilldelas Christer Lundén och meddelas utav kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson (M). Stipendiet utses med följande motivering:

"Med sitt motto ’spring för livet’ har Christer genomfört över trettio Göteborgsvarv och åtskilliga maratonlopp. Han har fullbordat Abbott World Marathon Majors, vilket innebär att springa sex av världens största och mest kända maratontävlingar i städerna Tokyo, Boston, London, Berlin, Chicago och New York. Detta är en eldsjäl, som jobbar stenhårt och med stort hjärta och engagemang för IK Elmer, mötesplats Lunnehov och Jonslunds väg- och samhälls-förening. Christer är en sann förebild väl värd att uppmärksammas."

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!