Läs mer

Satsning på ökad digital kompetens inom vård och omsorg

Essunga kommun har tillsammans med Lidköping, Grästorp, Götene och Vara kommun fått 6,7 miljoner i bidrag från Europeiska socialfonden (ESF) till ett projekt med mål om ökad digital kompetens inom vård- och omsorgssektorn.

Från vänster: Lotta Fredriksson, Lidköping, Eva Juhlin, Götene, Paula Evertsson, Lidköping (projektledare), Gunilla Larsson, Lidköping, Peter Ahlqvist, Lidköping. Saknas: Kristina Rudolfson, Essunga, Bittan Börjesson, Vara och Rickard Dahlén, Grästorp

Projektet har fått namnet DiVOS – digital kompetens inom vård och omsorg i Skaraborg och syftet är att ge vård- och omsorgspersonal en bra grundkunskap om den digitala utvecklingen och digitala verktyg inom sina respektive yrkesområden. Syftet är även att öka kompetensen i stödet till äldre och personer med funktionsnedsättning i användning av digital teknik.

– Det är jätteroligt att vi har fått den här chansen. Många medarbetare kommer nu att få utbildning anpassad till sin arbetsroll. Projektet kommer att göra så att vi kan möta framtiden med rätt kompetens, berättar utvecklingsledare Gunilla Larsson.
Den totala kostnaden för projektet ligger på 10,1 miljoner kronor och Europeiska socialfonden bidrar med 67 % av detta vilket är 6,7 miljoner kronor.

Projektet kommer att dra igång i april 2019 och pågå till mars 2021.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt