Läs mer

Microsoft har filmat på Jonslunds skola

Elever visade sina programmerings- och Skypekunskaper för världens största programvaruutvecklare

Under torsdag och fredag den 9-10 mars besökte Microsofts representant Michael Longsdon Jonslunds skola för att filma eleverna i klass 4-5 och lära sig mer om deras sätt att använda olika programvaror i sin utbildning. Deras lärare Emma Nääs, har sedan tidigare uppmärksammats för sitt arbete med ett globalt klassrum och att låta eleverna ha mycket kontakt med människor runt om i världen i många olika delar av sin undervisning. Ytterligare fem klassrum runt om i världen filmas och resultatet kommer att visas på Microsofts mässa Education Exchange (E²) i Singapore, där Emma Nääs är en av huvudtalarna (mer information om Emmas anförande och live-sändning hittar du här Länk till annan webbplats.).

Vid filmningstillfället lyftes elevernas arbete med programmering, vilket numera finns med i läroplanen. Eleverna har bland annat arbetat med programvaran Plotagon som innebär att de skapar berättelser genom att animera figurer och miljöer. De fick under dagen möjlighet att Skypa med programmerare på företaget som producerar programmet. Eleverna ställde intresserat frågor om hur utvecklingen av programmet går till, vad det krävs för att bli programmerare och vad som är svårast med jobbet. Några elever kunder även påpeka för företaget att de hade hittat en bugg som de ville att de  skulle rätta till!

Pulkaåkning i snön

Även den snöiga vintern och barnens pulkaåkande i snön filmades, vilket så klart är exotiskt för många av elevernas kontakter ute i världen.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt