Läs mer

Mångkulturella möten genom rörelse

Är du intresserad av att träffa nya människor från en annan kultur, med ett annat språk, än ditt egna samtidigt som du får motion och en nypa frisk luft?

Söndagar från den 10 september, startar Projekt Språkvänner en ny aktivitet i samband med Nossebro IF:s tipspromenader som kallas ”Walk and talk”. Aktiviteten handlar, som rubriken antyder, om att prata och promenera under trevliga former.

Projektets Walk and talk – värdar hälsar dig välkommen vid varje tipspromenad och de kommer att dela ut ett stämpelkort till alla vuxna. Samtalsämnet är givetvis fritt men kan med fördel föras kring tipspromenadsfrågorna. Varje tipspromenad avslutas med fika vid målgången.

Walk and talk-metoden kan användas i olika sammanhang, till exempel som ett sätt för att skapa kreativa diskussioner i arbetsgruppen eller som i det här fallet, skapa möten människor emellan oavsett språk eller kultur. I den här aktiviteten samverkar projekt Språkvänner med Folkhälsorådet i Essunga kommun, Creo Hälsa och NIF.

Alla vuxna får ett stämpelkort vid starten och när man genomfört tre "Walk and talk" och fått tre stämplar på sitt kort kan man hämta ut en biobiljett på kommunkontorets reception i Nossebro.

Startpunkten för tipspromenaden varierar. Se vår evenemangskalender på den här länken för mer information om plats och tid för varje tipspromenad. Länk till annan webbplats.

Tipskupong kostar 20 kr, bingobricka 10 kr. Barnfrågorna är gratis.

Kontakt:

Projekt Språkvänner: Karin Eriksson, 070 – 956 56 95, Nour Ayan, 070 – 570 90 03

NIF (Nossebro Idrottsförening): Malin Bylund, 073 – 844 61 26

Vill du veta mer om projekt Språkvänner så kan du hitta mer information på den här sidan eller följa dem på Facebooksidan Integration Essunga kommun Länk till annan webbplats..

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt