Läs mer

Kulturskolan i startgroparna!

Ännu finns det plats för sena anmälningar till olika instrumentlektioner!

Det finns ströplatser kvar till olika instrument såsom gitarr, elgitarr, elbas, trummor, piano, trumpet, trombon, fiol och sång. Här gäller det att anmäla sig genast om intresse finns hos någon elev!

I höst startar också två nya grupper. Dessa är gratis eftersom Kulturskolan har fått ett bidrag från Kulturrådet för att bredda utbudet och nå fler elever.

Den 19 september startar Rytmmix—sång, dans och rytmikövningar för de som går i årskurs 1-3. Vid frågor, kontakta lärare Carolin Ågerstrand 070-370 32 35

Den 7 september startar Dataspelmusik – lär dig att sätta ljud till olika dataspel för de som går i klass 4-9. Genom ett musikprogram lägger man till egen musik och ljudeffekter. Man lär sig även att hämta egna klipp på till exempel på Youtube som man sedan ljudlägger.

Båda kurserna är gratis och det är först till kvarn som gäller. Anmälan görs till Maria Alfredsson, (telefon 0512-571 13, maria.alfredsson@essunga.se). 

På lördag, i samband med Festa Via-festligheterna den 1-3 september finns Rigmor Persson och Johanna Wängberg från Kulturskolan för att svara på frågor och ta emot anmälningar mellan kl.11-13 vid Amiralen.

- Vi vill tydliggöra vårt utbud och hoppas få några sista-minuten-anmälningar, säger Rigmor. Målet är att fler unga ska hitta något de är intresserade av. Det är viktigt att få fler elever engagerade i de aktiviteter som erbjuds, så att kommunen fortsätter att satsa på ungas fritidssysselsättningar inom kultur. Ett musikintresse och skapande i olika former är något att ha glädje av hela livet!

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt