Här är du: Startsida / Fritid & föreningar / Vandringsleder

Vandringsleder

I kommunen finns flera vandringsleder. Förutom konst- och kulturvandring i Nossebro fick vi i november 2012 projektmedel ta fram en del av den gamla medeltida vägen Lödöse-Skara, nämligen den delen som går mellan Essunga och Skara. Vi har redan tagit fram en del av denna väg; de så kallade ”hålvägarna” i Furet, ett skogsparti intill Essunga Stationssamhälle. Det finns även vandringsslingor, som inte är skyltade, framtagna av Folkhälsorådet, i Jonslund och Främmestad.

Vandringslederna finns beskrivna nedan. Några av dem finns beskrivna på andra sidor på denna hemsida; se menyn till vänster.

Mer vandringsleder finns - inte bara i vår kommun utan i hela Skaraborg - beskrivet på www.skaraborgsleder.se samt nedan.

Stavgång är en utmärkt form av motion

Kulturvandring i Nossebro

Mördare, världsrekord, historiska personer från 1500-talet och många sevärdheter av retrokaraktär är några exempel på vad man får uppleva på Nossebros Kulturvandring.

Vandringen invigdes i april år 2009. Den är drygt två kilometer lång och tar dig med på en promenad genom Nossebro med nedslag vid olika byggnader, konstverk och platser.

I en broschyr finns en karta markerad med siffror som representerar platser, där det finns informationsskyltar.

Broschyren kan du hämta på biblioteket, Nossebrobadet och kommunhusets reception. Du kan också läsa om mer om de olika platserna på den här webbplatsen.

Senast uppdaterad 2014-07-01 av Joakim Gustafsson

Essunga kommun    465 82 Nossebro    Telefon: 0512-570 00    Epost: kommun@essunga.se        Intranät Inloggning krävs