Läs mer

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om röstkort

Röstkort

Är du upptagen i röstlängden och har rösträtt får du ett röstkort till din folkbokföringsadress under perioden 16–22 augusti 2018. På ditt röstkort står det vilka val du har rösträtt i och vallokalens adress och öppettider. Har du inte fått eller tappat ditt bort röstkort kan du beställa ett nytt hos kommunen, länsstyrelsen eller Valmyndigheten.

I Essunga kommun kan du få hjälp med att ta fram ett dubblettröstkort på kommunkontoret i Nossebro. Kommunkontoret är öppet måndag 08.00 - 17.00, tisdag - fredag 08.00 - 16.30. Om du ringer 0512-570 00 kan vi skicka eller eposta detta till dig förutsatt att du är ute i god tid innan valdagen.

I förtidsröstningslokalen på Essunga folkbiblioteket i Nossebro finns också möjlighet att få ett dubblettröstkort utskrivet.

Ska du förtidsrösta måste du ha med dig röstkortet. Röstkortet används för att skicka din röst till det valdistrikt som du tillhör i din kommun. Det är där som rösten räknas. Du prickas av i röstlängden. Innan valkuverten läggs i valurnan skiljs röstkortet från valkuverten så att valhemligheten bevaras. Läs mer på Valmyndighetens hemsida om röstkort. länk till annan webbplats

Telefonnumren till länsstyrelsen och kommunen som anges på röstkorten inför valen den 9
september har bytt plats. Det är korrekta telefonnummer som anges på röstkorten, men de står på fel plats. Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som
vanligt. Valmyndigheten beklagar det inträffade och förstår att det kan leda till förvirring.

Vid framställning av dubblettkort är uppgifterna korrekta.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt