Här är du: Startsida / Invånarservice / Språkvän

Bli språkvän! 


En språkvän – ett samarbete mellan Röda Korset och Rädda Barnen och Integrationscenter i Essunga.
… är någon eller några som på sin fritid vill träffa nya människor. Du har antingen bott länge i Sverige och kan det svenska samhället, kulturen och språket, eller så vill du lära dig mer om detta. Det är inget test, det absolut viktigaste är att ha roligt.

Vem är en språkvän?
Verksamheten vänder sig till vuxna, från 18 år och uppåt som vill träffa nya människor. Tillsammans bestämmer ni hur ofta ni vill ses och vad ni vill göra. All kontakt är frivillig, sker på fritid och görs utan ekonomisk ersättning. Du avgör själv hur länge du vill  vara en Språkvän. Det kan röra sig om allt mellan en kortare period på några månader till en längre period som sträcker sig över längre tid.

Så vad gör man då?
Helst bara roliga saker! Ni kanske tar en fika tillsammans, går på promenad, strögar på bibblan, spelar fotboll, grillar, går på bio, äter middag, spelar spel…

Varför ska jag bli språkvän?
Att få möjlighet att träffa personer som bott längre tid i Sverige (kanske hela livet) och prata svenska är nyckeln till integration och etablering i Sverige. Att få mötas och prata om sådant som är viktigt, roligt och intressant är viktigt för alla. Testa gärna!

Hur?
Du hör av dig och får berätta om dig själv och vad du tycker är roligt, sedan matchas personer ihop efter exempelvis intressen, utbildning eller yrke.
Vill du vara en språkvän anmäler du ditt intresse genom att klicka på den här länken och fylla i formuläret

Vi som jobbar med språkvännerna är Röda Korset, Rädda Barnen i Essunga kommun tillsammans med Integrationscenter.


Kontakt


Karin Eriksson
Projektledare Projekt Språkvänner i Essunga kommun
070 – 956 56 95

Nour Ayan
Projektledare Projekt Språkvänner Essunga kommun
070-570 90 03

Senast uppdaterad 2017-05-16 av Christina Jonsson

Essunga kommun    465 82 Nossebro    Telefon: 0512-570 00    Epost: kommun@essunga.se        Intranät Inloggning krävs