Här är du: Startsida / Fritid & föreningar / Nossebro Marknad / Marknadsplatsen i Nossebro

Marknadsplatsen i Nossebro

I centrala Nossebro finns stor marknads/utställningsyta - omkring 100.000 kvadratmeter - som kan användas till marknader, utställningar mm. Förutom Nossebro Marknad, som funnits här i över hundra år, finns även bland annat Power Meet, en publikdragande bilutställning med amerikanska bilar från 1950-70-talen, två Veteranmarknader, dragspelsstämma, mötesplats för husbilsklubb med mera.
 
Genom vår mångåriga erfarenhet av att både arrangera Nossebro Marknad och att ta emot andra arrangörer har vi en välutvecklad mottagningsorganisation med den service som behövs. 
 
Kostnaden för den totala ytan är 6.000 kronor/dygn. Finns önskemål kan man hyra en mindre del till lägre kostnad.
I priset ingår marknadsföring på bland annat Essunga kommuns hemsida samt pressmeddelanden.
Det finns möjlighet till ytterligare marknadsföring som till exempel information på kommunens skyltar dels vid E20, dels vid infarterna till Nossebro. 
 
I samband med Nossebro Marknad erbjuder vi elektricitet till försäljare. Önskar Ni elektricitet, vänligen kontakta Stefan Bäcklund, Nossebro Energi på telefon 0512-79 81 00 för prisuppgift. 
 
För eventuella parkeringsvakter vänligen kontakta Nossebro IF, som har mångårig erfarenhet av detta. Kontaktperson är Christer Almqvist 0702-75 08 86.  

Vi har också möjlighet att hjälpa till med andra faciliteter som till exempel hyra av informationsvagn och toaletter till en mindre kostnad. 
 
Nossebro har även annat att erbjuda – restauranger, caféer, shopping och sevärdheter som till exempel retrolägenheten ”Andra Våningen” – tre rum och kök allt möblerat i 1960-tals stil – samt den före detta elektriska affären, som stängde med hela sitt innehåll 1969 och som nu har öppnat igen för besökare. Just nu är den emellertid tillfälligt stängd. Bland andra intressanta aktiviteter kan nämnas vår retrovandring och en båttur med ångbåten s/s Nossan.

power meet 2009 i nossebro

Power Meet är exempel på arrangemang, som anordnas på marknadsplatsen i Nossebro.

veteranmarknaden i nossebro

Veteranmarknaden är ett publikdragande arrangemang, som från 2011 äger rum två gånger i Nossebro.

Nossebro Marknad

Nossebro Marknad genomförs sista onsdagen i varje månad förutom i december, då det istället blir Jul på Nossebro Marknad.

Senast uppdaterad 2015-03-03 av Joakim Gustafsson

Kontakt

Bokning och information Nossebro Marknad
0512-570 17
Epost till Nossebro Marknad

Essunga kommun    465 82 Nossebro    Telefon: 0512-570 00    Epost: kommun@essunga.se        Intranät Inloggning krävs