Här är du:

Om webbplatsen

På Essunga kommuns officiella webbplats finns den information som boende i kommunen behöver för att kunna ta del av den kommunala servicen samt ge dem service direkt på webbplatsen. Dessutom finns här information för näringslivet, för dem som funderar på att flytta hit, tänkt besöka oss som turist eller som bara är nyfikna på Essunga kommun.

Hitta rätt

Genom att klicka på "Till startsidan" eller kommunens namn högst upp till vänster kommer man alltid tillbaka till kommunens förstasida.

Högst upp till höger på sidan finns ett antal ikoner - Lättläst, Om webbplatsen, Webbkarta och Skriv ut. Lättläst är en särskild del av webbplatsen med information som är skriven på lättläst svenska, inga svåra ord eller långa meningar finns med. Om webbplatsen beskriver hur webbplatsen är uppbygd och teknisk information. Webbkartan ger en översikt över webbplatsens struktur. Skriv ut-ikonen klickar du på om du vill skriva ut webbsidan som du besöker. 

Ovan sidhuvudet finns några flikar - Lediga bostäder, Lediga arbeten, Taxor och avgifter, Blanketter och Kontakt.

I startsidans vänsterspalt finns olika ämnesrubriker. Klickar du på en sådan rubrik får du upp fler underrubriker i vänsterspalten.

I rullisten Genvägar, som ligger till vänster på startsidan, kan du direkt gå till sidor, som handlar om olika vanliga frågor - t ex kontaktuppgifter, kartor, Nossebro marknad, bibliotekskatalogen.

I mitten på startsidan finns rubriken Nyheter. Där kan du se vad som är aktuellt just nu. Klicka på respektive länk för att läsa mer eller klicka på "Visa alla" för att se hela nyhetsarkivet.

Till höger om Aktuellt finns Evenemang. Där kommer de evenemang, som ligger närmast i tid, upp på framsidan. Genom att klicka på "Visa alla" syns hela evenemangskalendern. Om du vill tipsa om något evenemang klickar du på länken "Anmäl evenemang". Du kommer då till ett formulär som du får fylla i enligt instruktionerna. 

Sök

"Sök" finns längst ner till vänster på sidan. Här kan du söka efter specifika ord på våra sidor. När man skrivit in ett ord och klickat på sök, visas en lista med alla matchande sidor med de bästa träffarna först. 

Länkar

Externa länkar och filer öppnas alltid i ett nytt fönster. Kommunen ansvarar inte för innehållet på länkade sidor. Skulle du däremot hitta stötande innehåll på någon sida som kommunen länkat till, meddela oss det så att vi kan ta bort länken.

PDF-filer

De flesta bifogade filer, som finns på hemsidan ligger i PDF-format. För att kunna läsa dem, krävs programvaran Acrobat Reader. Programmet är gratis. PDF-filerna anges med "PDF" efter dokumentnamnet och till exempel "25 kB". Ju fler kB desto längre tid tar det att ladda ner dokumentet.
Hämta hem programmet Acrobat Reader

Skärmupplösning

Essunga kommuns hemsida fungerar bäst med skärmupplösning 800x600 pixlar eller högre. 

Skriv ut

Du kan skriva ut en sida om du klickar på symbolen för skrivare uppe till höger på sidan. 

Att länka till www.essunga.se

Du får gärna göra en länk till www.essunga.se, men se till att sidan öppnas i ett eget fönster.

Synpunkter på webbsidan

Har du synpunkter på eller frågor om webbplatsens innehåll, utseende och struktur kan du vända dig till informationsansvarig som nås via 0512-570 00. E-post till våra medarbetare är fornamn.efternamn@essunga.se

 

Senast uppdaterad 2015-04-23 av Christina Jonsson

Essunga kommun    465 82 Nossebro    Telefon: 0512-570 00    Epost: kommun@essunga.se        Intranät Inloggning krävs